Ontwerp diefstal

Bart ontdekte dat een bepaald webdesign bureau (ik heb geen zin om er naar te linken, bekijk de post op Percept voor meer informatie) een ontwerp van de CSS Zen Garden heeft gebruikt om de website van een klant aan te kleden.

Je mag je afvragen of deze heren/dames enig benul hebben van wat ze aan het doen zijn. Ten eerste is dit gewoon diefstal. Ten tweede: op de 1 of andere manier zijn ze er in geslaagd de redelijk propere HTML code om te vormen in tabellen. Maar zou jij zien dat het een rip is als je de CSS Zen Garden entry niet kende? Misschien wel: het grafische ontwerp gecombineerd met de typografie moest wel enkele dingen kunnen duidelijk maken.

Ondertussen is de website wel aangepast. Bravo, nu is het slechts een lichte doorslag van het origineel.

Dit artikel werd opgenomen in elders.


4 reacties

 1. Avatar van Mark Mark 11 Jul 2005 15:01

  Ik wilde daar vandaag eens langsgaan om hun van dit feit op de hoogte te stellen, maar Bart heeft het mij afgeraden, daar er een aanpassing is gekomen en ze het nu wel weten.
  Maar het is hier in de buurt (het begrafenis ondernemen)

 2. Avatar van Kevin Kevin 11 Jul 2005 15:35

  Ja, inderdaad, ik weet zelf maar al te goed waar de begrafenisonderneming zich bevindt.

  Zolang ze volledig op de hoogte zijn en geen smoesje te horen hebben gekregen is dit, voor hen dan toch, afgesloten. Het betreffende webdesign bureau mag zich er nu wel bewust van zijn dat ze in de gaten worden gehouden.

 3. Avatar van Mark Mark 11 Jul 2005 16:06

  Hey, dan zitten we niet zo ver vaneen, ik ben van Vlijtingen (Riemst).
  Om even terug te komen, wie zegt ons dat ze geen smoesje te horen hebben gekregen ?
  Is het niet nodig om betreffend webbureau te melden bij die instantie, zo’n ” FeWeb erkend webdesign bureau” titel is toch niet niks denk ik zo.

 4. Avatar van Kevin Kevin 11 Jul 2005 16:17

  Ik denk dat er momenteel weinig te melden valt. De website is aangepast en voor zover ik weet is er geen betrouwbare mirror. Ze hebben na de ontdekking ook snel een andere (ahum) lay-out gebruikt. Ik mis eigenlijk enkel excuses aan het adres van Feweb, hun klanten en de ontwerper van de CSS Zen Garden entry.

  Maar misschien heb je wel gelijk en is het aangewezen om in zo’n geval eerst Feweb te verwittigen en het daarna al dan niet openbaar te maken. Laten we hopen dat het kwaliteitslabel wat uithaalt…