Is Ruby On Rails de HST van het web?

Ruby On Rails logo

Hoewel Ruby On Rails ondertussen al een tijdje populair is, heb ik er tot nu toe nog niet mee geëxperimenteerd. Het kleine stukje dat ik heb gelezen van een tutorial belooft toch wel veel goeds. Propere code en een minimum aan configuratie.

Ruby On Rails is in feite niets meer dan een framework dat gebruik maakt van de Ruby programmeertaal. Volgens de makers - en mensen die het al eens gebruikt hebben - laat Ruby On Rails toe om de ontwikkelingstijd en dus zo ook de ontwikkelingskost van web applicaties gevoelig te verminderen.

Ik ga er in ieder geval eens wat dingen mee uitproberen. Nu maar hopen dat de leuze don’t believe the hype hier niet op van toepassing is.

Dit artikel werd opgenomen in ontwikkeling.


1 reactie

  1. Avatar van Johan Johan 16 Feb 2006 18:25

    Ruby on Rails is absoluut de moeite. Zelf ben ik er nog niet zo lang mee bezig, maar wél onder de indruk. Ik kende voordien enkel een beetje PHP, maar Rails ligt/bevalt me meer. Als je echt geïnteresseerd bent in Rails is het boek Agile Web Development with Rails een aanrader. Ik ben zelf nog maar in de helft, en toch al in staat een online winkel in elkaar te knutselen :-) Het tweede deel behandelt meer de theoretische kant van het framework: hoe zit Rails in elkaart,…

    Ik ben overigens net een site over rails gestart (voorlopig wel op PHP/Textpattern gebaseerd, nog niet op Rails)
    –> http://www.onrails.be