Firefox extensions

Firefox webbrowser

De Firefox webbrowser heeft vele troeven. Naast tabbed browsing beschik je over de mogelijkheid om Firefox met behulp van themes een andere uitstraling te geven en om extensions te installeren die het web naar je hand zetten. Ik heb hier even (de voor mij) nuttige plugins verzameld.

Web developer

De Web developer extension zorgt voor een balk met handige tools. Zo kan je style sheets, Javascript en afbeeldingen uitschakelen, formulieren manipuleren, met een simpele klik de huidige CSS- en HTML-code valideren, elementen en hun breedtes aanduiden, …

Kortom: doe je aan webdesign of -development, dan moet je deze extension hebben.

Linkification

Als je vaak forums bezoekt krijg je wel eens te maken met een bekend fenomeen: een URL kopiëren, een nieuw tabblad openen en de URL plakken in het locatieveld. Linkification zorgt ervoor dat niet-gelinkte URLs (URLs die in de tekst voorkomen zonder dat je erop kan klikken) worden omgeven door een <a> tag zodat je er net zoveel mee kan doen als met een gewone link.

SEOpen

Voor de SEO-experts onder jullie een niet te missen Firefox extension: de SEOpen extension die je toelaat alle mogelijke informatie over de waarde van een website in de zoekmachines op te zoeken.

Google toolbar

Als je net als ik om de vijf minuten naar Google surft om weer eens wat nieuws op te zoeken kan de Google toolbar voor Firefox je misschien van dienst zijn. Ook bovengenoemde SEO-experts (of -amateurs) kunnen hun hartje ophalen. De toolbar toont voor de website die je bekijkt de Google PageRank.

Dit artikel werd opgenomen in software.


1 reactie

  1. Avatar van Mark Mark 22 Jul 2005 10:10

    Die webdeveloper extension is gewoon de max, had er al van gehoord maar nooit gevonden, nu heb ik hem, merci