Mijn naam is Kevin Wetzels

Mijn naam is Kevin Wetzels. Met de letter s achteraan mijn familienaam. Dit lijkt waarschijnlijk op een Slim Shady imitatie, dus laat me maar snel tot mijn uitleg komen.

Het is nu al een tijdje dat Google regelmatig in mijn statistieken voorkomt met als zoektermen mijn voornaam en achternaam, maar dan zonder de s achteraan mijn familienaam (een lange uitleg om te vermijden dat er in de toekomst nog meer mensen per ongeluk hier terechtkomen). Nu weet ik natuurlijk niet wat er zo speciaal is aan deze persoon dat er zo vaak op zijn naam wordt gezocht, maar het doet me wel afvragen waarom Google zo vriendelijk is om de gezochte woorden in het vet aan te geven in de gegeven zoekresultaten.

Of doet Google te weinig om de resultaten die exact overeenkomen met de zoektermen te benadrukken? Mijn website komt bijvoorbeeld al als vierde tevoorschijn, hoewel er nog meer juistere websites volgen. Zou het met andere woorden niet beter zijn als de juistere resultaten eerst komen te staan (onafhankelijk van PageRank, wat er hier volgens mij wel wat mee te maken heeft) en dat de zoektermen binnen de resultaten zeer duidelijk worden gemaakt?

Het originele Google screenshot

Misschien kunnen ze beter het volgende doen…

Het Google screenshot met wat meer nadruk op de zoektermen

Dit artikel werd opgenomen in usability, varia.


1 reactie

  1. Avatar van Mark Mark 05 Aug 2005 22:41

    Raar, ja, Als ik op mijn naam zoek krijg ik eerst Michael zijn site als resultaat, gevolgd door mijn.