Alles online

De laatste tijd neemt het aantal dingen dat ik op mijn computer opsla af. Meer en meer kies ik ervoor om data online op te slaan zodat ik er altijd bij kan. Zoals…

Mail

Ongeveer 95% van alle e-mail die ik ontvang komt uiteindelijk terecht bij mijn Google Mail of GMail account. Voordat ik zo uitgebreid gebruikmaakte van GMail kon ik ook van eender waar mijn mails lezen. Webmail bestaat immers al langer dan GMail: kijk bijvoorbeeld even naar rivaal Hotmail. Alleen heeft Google voor nodige de opslagcapaciteit gezorgd waardoor ik alles op 1 plek kan beheren. (Als er iemand momenteel nog een GMail account nodig heeft, laat me maar iets weten.)

Bookmarks

Ik heb een waslijst aan bookmarks in Firefox. Waarschijnlijk zou ik meer dan de helft kunnen wissen, maar er zitten nog enkele pareltjes tussen: artikels, tutorials, referenties, … Natuurlijk moest ik vroeger regelmatig de bookmarks exporteren en opslaan op een diskette of USB-stick zodat ik ze ook elders kon gebruiken.

Sinds kort gebruik ik hiervoor echter Del.icio.us. Nu moet ik gewoon even naar mijn account surfen en de URL van een site toevoegen. De Delicious site geeft ook een overzicht van populaire, recente en gerelateerde bookmarks, waardoor je vaak op nieuwe en interessante websites stoot. En waardoor mijn Delicious account binnenkort waarschijnlijk even onoverzichtelijk wordt als mijn lokale bookmarks.

Todo

Het is altijd een ramp. Er springt me iets te binnen dat ik zeker nog moet doen, maar als ik het niet noteer ben ik het vijf minuten later weer vergeten. Mijn eerste oplossing was om het snel even te noteren en naar mezelf te mailen (vanaf een ander account). Toen ik GMail begon te gebruiken was mijn oplossing het noteren en opslaan als Draft van een bericht. Snel en overal te bekijken, maar als je zoals ik ook nog andere dingen bewaart met de Draft functie wordt het al snel onoverzichtelijk. En het taggen van e-mail is voor wussies.

Tada Lists is echter specifiek ontworpen om een todo-lijstje bij te houden. Eenvoudiger kan niet.

Nieuws / Feeds

Toen ik begon met het volgen van weblogs ben ik snel op Sage gestoten, een plugin voor Firefox die dienst kan doen als een feed reader. Soms wil je, net zoals je bookmarks, ook je feeds bij je hebben. Daarom is er Bloglines. Mijn feeds vind je op http://www.bloglines.com/public/el73.

Ik vraag me af wat het volgende is dat ik online ga plaatsen. Zolang ik mijn paswoorden kan onthouden ben ik in ieder geval niet al mijn data kwijt bij een hard drive failure.

Dit artikel werd opgenomen in varia.


3 reacties

  1. Avatar van Michael Michael 26 Nov 2005 04:23

    Om je paswoorden on-line te beheren, heb je Agatra.

  2. Avatar van 7 seconden » Blog Archive » links for 2005-11-27 7 seconden » Blog Archive » links for 2005-11-27 27 Nov 2005 22:20

    […] Alles online - el73 (tags: commented) […]

  3. Avatar van Het jeukt zo verschrikkelijk - el73 Het jeukt zo verschrikkelijk - el73 18 Dec 2005 11:55

    […] Ik heb het natuurlijk over de neiging om deze website weer een wat andere look te geven. Gelukkig ben ik er nog niet aan kunnen beginnen omdat ik net een nieuwe pc heb gekocht. Ik mis zowat alle software die ik nodig heb om aan de slag te gaan (wanneer mag ik Gimp/Photoshop online verwachten?). Ik heb wel al enkele ideeën genoteerd en wil niet te ver afwijken van het huidige ontwerp. […]