De korte weg

Google wordt vaak geroemd om zijn eenvoudige interfaces. Denk hierbij aan de bekende Google homepage en aan GMail. En als ze ervoor zorgen dat je sneller rotklussen kan opknappen, verdienen ze van mij die positieve kritiek.

Wat mij nog maar net is opgevallen in de GMail interface, is dat er nu een handige link is toegevoegd waarmee je met 1 klik van je muis alle berichten in de spam folder kan wissen. Waarom vind ik dit handig? Soms zijn er berichten die "per ongeluk" als spam worden aanzien. Daarom zal ik nooit alle spamberichten wissen zonder even naar de afzenders en de onderwerpen te kijken.

Met 1 klik van je muis wis je alle spamberichten

Als alle berichten spam zijn, selecteerde ik ze tot voor kort allemaal met behulp van de "Select all" link, gevolgd door het klikken op de "Delete forever" knop. Via de link die recent werd toegevoegd, kan ik dit nu dus doen met 1 klik in plaats van 2. Dat lijkt niets, maar zoals zo vaak - dus ook bij interfaces - zit het in de kleine dingen.

Dit artikel werd opgenomen in usability.


4 reacties

 1. Avatar van Pascal Van Hecke Pascal Van Hecke 13 Jul 2006 17:45

  … en het geeft ook nog een goed gevoel, zo alles in één keer doorspoelen, geef toe :-)

 2. Avatar van Jip Jip 13 Jul 2006 18:28

  De Nederlandse versie heeft deze link (helaas) nog niet.

  Het helpt ook een klein beetje mee aan het voorkomen van RSI :cp

 3. Avatar van Kevin Kevin 13 Jul 2006 20:53

  Pascal: inderdaad :) Je zou bijna geneigd zijn om zo lang mogelijk te wachten om alle troep in 1 keer te kunnen doorspoelen.

  Jip: en dat leidt allemaal tot een betere wereld. Misschien helpt het ook om erectieproblemen de wereld uit te krijgen. Nee, wacht, …

 4. Avatar van Kevin Kevin 27 Jul 2006 22:04

  Jep,
  inderdaad.
  Altijd even handig die google-mail