Café De Sportduif

Café De Sportduif in Hanzegem vormt het decor voor het merkwaardigste dat ik de afgelopen tijd op televisie heb waargenomen.

Het (mogelijke) schandaal rond kersvers Tourwinnaar Floyd Landis, bij wie verhoogde testosteronwaarden zouden zijn aangetroffen, is 1 van de hoofdpunten in het middagjournaal op de VRT. Naast de reacties van Landis zelf, zijn moeder en enkele bekende renners, zorgde men er ook voor dat de belangrijke man in de straat zijn licht op de situatie kan werpen. En wie is er beter geschikt om die rol te spelen dan de stamgasten van het een of andere willekeurige café? Eerst dacht ik dat er een band zou zijn met het onderwerp. Misschien zou het de plaats zijn waar de Belgische supportersclub van Landis gevestigd is. Niet dus.

Oudrenner Johan De Muynck mag ook zijn zegje doen in de studio. Onder andere wat hij denkt, of denkt te weten, dat de man in de straat - die net overvloedig aan het woord is geweest en hierna "Jean" zal genoemd worden - hierover denkt. Hij is immers werkzaam als vertegenwoordiger, komt onder de mensen. Volgens Johan weet Jean vaak niet wat testosteron is. Jean zou zelfs denken dat het in bier zit. Of whisky.

Mag ik dan vragen waarom in godsnaam Jean zijn mening wordt gevraagd? Moet ik mij voorbereiden op een reporter die mij zal vragen wat ik denk over de beurs en welke aandelen ik zou aanraden? Dames & heren journalisten: u kan mij bereiken via het contactformulier.

Meningen zijn enkel interessant als de persoon erachter weet waarover hij of zij spreekt. Bespaar me de rest.

Dit artikel werd opgenomen in media.


2 reacties

  1. Avatar van tijs tijs 28 Jul 2006 16:31

    Het was mooi hoe ze de Landis-zaak eerst allemaal een schandaal vonden, maar volgens wel stuk voor stuk hun duiven zouden willen doperen.

  2. Avatar van Kevin Kevin 29 Jul 2006 10:38

    Daar heb ik zelfs niet meer op gelet. Dat zal dan de link zijn: de journalist was op zoek naar een manier om kritiek te geven op de hypocrisie van de huidige maatschappij. Het was een aanklacht!

    Ik neem alles terug.