Verkeerscentrum

Als mijn werkdag erop zit neem ik meestal een kijkje op de site van het verkeerscentrum om te weten wat mij op de weg naar huis te wachten staat. Telkens word ik overweldigd door het idee dat ik me plotseling terug in 1996 bevind.

1996?

Als je de sites ten tijde van 1996 vergelijkt met de sites van nu, 10 jaar later, zal je ongetwijfeld opvallen dat ze er qua design enkel zijn op vooruitgegaan. Bekijk maar eens de oude versies van Yahoo! met behulp van de Wayback machine.

Overdreven schaduw op verkeerscentrum.be

Wat laat me dan in de waan tien jaar jonger te zijn? Overdreven schaduw in de linkerbovenhoek, gekoppeld aan een matig 3D effect voor de pijl. De menu-opties die door afbeeldingen worden voorgesteld terwijl het om eenvoudige tekst gaat - en dit blijft niet beperkt tot het menu. Het gebruik van font tags. De iconen die je vindt bij de kaart met verkeersinformatie. De kaart zelf. En zo zijn er nog tal van voorbeelden.

Misschien wordt het tijd voor een nieuwe versie? Ik zou er in ieder geval met plezier aan werken.

Dit artikel werd opgenomen in webdesign.


3 reacties

 1. Avatar van Bart Bart 18 Sep 2006 13:14

  Ze zouden op leer moeten gaan bij vdab.be die een heel geslaagde redesign achter de rug hebben.

 2. Avatar van Kevin Kevin 18 Sep 2006 14:02

  Dat is inderdaad een mooi voorbeeld. Jobat.be heeft ook een grote stap voorwaarts gemaakt het afgelopen jaar.

  De redesign van de VDAB-site doet me trouwens vermoeden dat de Silk icons van famfamfam.com de standaard icons zijn geworden voor websites en -applicaties.

 3. Avatar van Jo Jo 18 Sep 2006 15:31

  de site van de vdab mag er dan wel mooier uitzien, ze is een stuk minder praktisch dan vroeger. als ik naar een job zoek moet ik heel vaak de pagina refreshen en mijn zoektermen opnieuw ingeven, omdat de search button geen kik geeft. de functie “x aantal jobs gevonden” laat ook te wensen over.