NowNow beta

Amazon is op de proppen gekomen met iets nieuws: NowNow. De bedoeling van de site is dat een gebruiker een vraag stuurt – via e-mail of de site – en dat je wat later een antwoord op je vraag krijgt. Het antwoord wordt je geleverd door mensen en niet, zoals bijvoorbeeld met Google, via een applicatie. Een logische uitbreiding van Amazon’s Mechanical Turk, waarbij mensen het werk uitvoeren waarvoor je computers nog niet kan vertrouwen.

NaN: de NowNow site is duidelijk in beta
NaN: not a number.

Sommigen vragen zich af waarom iedere nieuwe site die opduikt een beta-label krijgt. Wel, kijk even naar het screenshot: de meest recente vragen aan NowNow zijn NaN seconden geleden gesteld. NaN is een afkorting voor not a number.

“A” is bijvoorbeeld NaN, net zoals eender welk getal gedeeld door nul. Er zit met andere woorden nog minstens één redelijk duidelijke fout in het systeem, en beta-labels zijn er om aan te duiden dat bugs kunnen voorkomen aangezien het nog niet om een afgewerkt product gaat.

Het Belgische initiatief zowerkthet.be lijkt me momenteel nuttiger. Vooral omdat het er niet op lijkt dat de antwoorden door Amazon zullen worden gepubliceerd zodat iedereen ze kan bekijken.

Dit artikel werd opgenomen in elders, ontwikkeling.