Ergernissen van de week

De titel spreekt boekdelen.

PHP versus Ruby On Rails

PHP is een taal. Ruby is ook een taal. Ruby On Rails (RoR) is een framework dat geschreven is in Ruby. Hoewel dat een duidelijk verschil is, duiken er regelmatig claims op dat RoR beter is dan PHP, want de code is overzichtelijker. En dat PHP beter is dan RoR, want RoR is traag. Sommigen weten niet beter, anderen beseffen dat het neerkomt op het vergelijken van appelen met citroenen. En dan nog…

Ondanks dat verschil kan je ze toch vergelijken.

Ja, dat kan je. Ik ben erg benieuwd naar je vergelijking van PHP met Notepad.

Ik heb geen virussen

Om de zoveel tijd komt er een bericht in de media dat er een nieuw gevaarlijk computervirus is opgedoken. Op verschillende fora lees ik dan vaak reacties die me met mijn hoofd doen schudden uit medelijden.

Ach ja, dat krijg je nu eenmaal met die onervaren gebruikers die zomaar alles openen dat ze met hun e-mail binnenkrijgen. Als ik de afzender niet ken zal ik nooit een bijlage openen. Ik heb dan ook geen nood aan een virusscanner.

Aan personen met deze gedachtengang zou ik graag toegang geven tot de niet zo exclusieve club van botnet-computers. Hoewel het jouw computer is, wordt het al snel mijn belang. Ik wil geen 10 MB aan spam ontvangen omdat jij, volgens jouw bescheiden mening, de perfecte administrator bent.

Botnet lidkaart

Er zijn voldoende goedkope en zelfs gratis alternatieven voor de wat duurdere beveiligingspakketten. Onder andere Avast! en AVG Anti-virus Free. En Windows Defender. En Ad-Aware. Ik wil geen excuses meer horen van “ervaren” Windows-gebruikers zonder virusscanner.

For the record: gratis firewalls zijn er ook.

Leuk he, kinderen

Geldzieke idioten klagen MySpace aan, omdat hun kinderen via MySpace in contact zijn gekomen met verkrachters. Nu ja, niet omdat ze ermee in contact waren gekomen, maar omdat de kinderen afgesproken hadden om die verkrachters werkelijk te ontmoeten en daarop volgend werden verkracht.

Geef die ouders een boete wegens onverantwoordelijk gedrag. Dank u.

Duitsland wil als voorzitter van de EU dan weer een verbod op gewelddadige spellen afdwingen. Zoals meermaals werd opgemerkt: wordt het dan niet tijd om de Bijbel ook te verbieden?

Ouders zijn er om kinderen op te voeden. En dat gaat verder dan zorgen voor voedsel en kleren.

Spammers natuurlijk

Kijk, als je een mop in je commentspam stopt, dan lees ik de mop. Maar daar stopt het dan ook. Als ik op een gemakkelijke manier jou kan kloten, dan doe ik dat. Of dat nu moet gebeuren door je website te rapporteren bij Google, of door contact op te nemen met de wat ingedommelde administrator (zie bovenstaande) wiens infrastructuur jij misbruikt… I don’t care. Oog om oog en zo. Of mijn persoonlijke motto in dit type toestanden.

Kloot en gij zult gekloot worden.

— Kevin Wetzels

Dit artikel werd opgenomen in varia.


4 reacties

 1. Avatar van Dietrich Dietrich 20 Jan 2007 17:40

  Die taal vs. framework-fouten vind je trouwens ook terug op grotere sites, zoals Hotscripts. Bijvoorbeeld, hebben de meeste talen wel een eigen categorie, maar Ruby niet, terwijl er wel een RoR-categorie is. Ook is er een JavaScript en een AJAX-categorie apart. Wat als ik nu een applicatie schreef in Ruby (geen RoR) die ook AJAX (en dus JavaScript) gebruikt? Hotscripts bewijst nog maar eens dat de ads op de site hun enige bekommernis zijn.

  Hetzelfde gaat trouwens op voor vergelijkingen met CGI vs. een programmeertaal.

 2. Avatar van Kevin Kevin 20 Jan 2007 19:03

  Dat verwisselen van Ajax en Javascript komt inderdaad erg vaak voor. Ik zie het vooral bij “nieuwkomers” die wat lezen over Ajax en dan denken dat bijvoorbeeld animaties onder dezelfde lading vallen.

  Nog eentje om toe te voegen en InformationWeek komt net met een prachtig voorbeeld: een artikel over een gratis Oracle SQL Developer tool bevat 8 links - in de inhoud van het artikel - die alle 8 naar andere pagina’s op de site wijzen, maar geen enkele link naar de Oracle website. Ik weet dat het linken naar eigen inhoud goed is voor SEO, maar ik zie meer en meer sites die serieus overdrijven.

 3. Avatar van Bart Bart 21 Jan 2007 12:57

  Je beschermen tegen spam is bijna onmogelijk. Afgelopen week kreeg ik nog een mail van het Gsus merk en al hun recipients stonden in CC. Handig voor de concurrentie. Heb ook de FET (financieel economische tijd) betrapt op het doorspelen van m’n e-mail adres. Eveneens Aygo (Toyoto) heeft m’n e-mail adres doorgespeeld. Je ziet, zelfs grote bedrijven vegen er hun broek aan!

  In december nog het verboden ‘Bully’ gespeeld. Wel het was bijzonder grappig. Vooral als je gestraft wordt en het gras moet afrijden!

 4. Avatar van Kevin Kevin 21 Jan 2007 13:30

  Natuurlijk is je beschermen tegen spam quasi onmogelijk als men op die manier met je gegevens omspringt. Maar ik probeer zoveel mogelijk mensen erop te wijzen dat het een probleem van iedereen is. Gisteren heb ik nog een viertal personen gecontacteerd wiens website werd misbruikt om “medicijnen” aan te bieden. Eentje heeft ondertussen gereageerd en dat is dan toch al enkele pagina’s spam minder. Vechten tegen de bierkaai, inderdaad. Maar ik laat me niet snel kennen. ;)

  Ik denk dat de Duitsers het zelfs gemunt hebben op spellen als Gears of War. De hoeveelheid gore die daar in het rond vliegt zal ze wel in het oog springen. (Note: ik ben geen kenner van shooters, maar Gears of War wilde ik absoluut uittesten en dat heb ik me niet beklaagd.)