Desktops

Volgens allerlei bronnen is de weerkundige herfst officieel aangebroken. Tijd om van alles en nog wat op te ruimen. Aangezien ik vaak achter mijn desktop-pc ben terug te vinden moet ook die eraan geloven: grondige scans op virussen en malware, opruimen van tijdelijke bestanden en verwijderen van geteste maar niet zo goed bevonden software. Als afwerking plakte ik er nog een nieuw wallpaper en een nieuwe visual style op.

Windows XP desktop - 04/09/2007

Dat is Windows XP, met Launchy op de voorgrond. De wallpaper is Dark Wood en de visual style luistert naar de naam Visty v2.

In pure “de mijne is langer mooier dan die van u”-stijl: show me yours.

Dit artikel werd opgenomen in varia.


6 reacties

 1. Avatar van Chris R. Chris R. 05 Sep 2007 15:44

  Launchy is een van de handigste tooltjes die ik ooit gevonden heb … als ik kon liet ik mn muis helemaal links liggen en deed ik alles met shortcuts maarja … je kan niet zonder he :) Ik wacht momenteel nog op een leegte in mijn drukke tijden bij Inventis om eindelijk Windows Vista, Office 2007 en Adobe CS3 te installeren maar de tijd ontbreekt me … ik ben de enige die hier nog op WindowsXP draait … en misschiens moet ik maar gelukkig zijn te oordelen aan de gezichten van mijn collega’s ;)

 2. Avatar van Bart Bart 05 Sep 2007 20:20

  Grappig, ik redeneer net het omgekeerde. Zo weinig mogelijk ‘t keyboard gebruiken en zoveel mogelijk de muis. Want hoe kan je anders een broodje of ijsje eten en tegelijk verder werken?

 3. Avatar van Michael Michael 05 Sep 2007 21:47

  Dit is mijn desktop. Simpel, clean, en ik ben er best tevreden over.

 4. Avatar van Kevin Kevin 06 Sep 2007 08:33

  @Chris: same here. Zolang het shortcuts zijn en geen vingeroefeningen, gebruik ik liever mijn toetsenbord dan mijn muis. Als ik anderen bijvoorbeeld zie copy-pasten via het contextmenu krijg ik het al benauwd.

  @Bart: touché. Maar aangezien mijn job vooral bestaat uit het schrijven van code zal ik met enkel een muis weinig kunnen doen. Of ik moet leren hoe ik het virtuele toetsenbord razendsnel kan gebruiken.

  @Michael: nice. Vooral de map DivX films… ;-)

 5. Avatar van -FoX- -FoX- 06 Sep 2007 19:53

  Ok, je bent deze maand al de 2de die trots zijn knappe achtergrond toont van een planken vloer.. Kan iemand mij uitleggen wat daar zo achtergrond waardig aan is? Waar blijven die babes/cars wallpapers?? :)

 6. Avatar van Kevin Kevin 06 Sep 2007 20:10

  De rust. Het egale maar toch niet te egale ;-)

  Babes en cars wallpapers zijn mij meestal te druk. Alsof in het midden van een rustig liedje de plaat wordt stopgezet, de carnavalsstoet binnenvalt en de hoofdnar zich laat gaan aan een megafoon, aan minimum 100 decibel. En ik haat carnaval.