Onderhoud

Eindelijk is de WordPress-installatie bij el73.be terug bijgewerkt. Door de hacks in de WordPress-code en de drukke tijden heb ik dit werkje te lang uitgesteld - totdat ik gisteren vaststelde dat de nog oudere Drunkey Love installatie gehackt was.

Vandaar dat er hier momenteel een theme op plakt dat totaal niet af is, maar met het dagje vrijaf van morgen zal dat wel in orde komen.

Bughole City Limits

Door de regelmatige lekken in WordPress ben ik weer geneigd om de andere bekende blogplatformen nogmaals onder de loep te nemen. Mijn huidige selectie bestaat uit Textpattern (in combinatie met het Textpattern admin theme van Jon Hicks), Drupal (ach ja) en ExpressionEngine.

Ik heb nochtans een tijdje gewerkt aan een custom blog- en cms-oplossing, maar ik heb ontdekt dat ik niet over de nodige tijd beschik om zo een platform te ontwikkelen, te testen en te blijven uitbreiden. Hoewel dat constant uitbreiden vaak voor meer problemen dan oplossingen zorgt. Het lijkt wel alsof niemand - behalve de mannen van 37 Signals - denkt aan afgelijnde feature sets. Ik merk het dagelijks: nieuwe features worden verzonnen; voor de bugs wordt echter geen tijd vrijgemaakt. Dan worden er inspanningen gedaan om dit gaandeweg te verbeteren maar stoot men weer op een situatie waarvoor een work-around nodig is. De software-cyclus: ontwikkelen, uitbreiden, fixen, uitbreiden, fixen, fixen, afbreken en opnieuw beginnen.

Een afgelijnde feature set: wat een luxe!

Dit artikel werd opgenomen in ontwikkeling, software.


4 reacties

 1. Avatar van bartblau bartblau 01 Feb 2008 07:59

  Ik steek nogmaals een pluim op voor ExpressionEngine, geweldig betrouwbaar en to-the-point systeem. Je gaat het je echt niet beklagen. Qua hacks heb ik op 2,5 jaar nog niets gezien. (Ik word niet door hen betaald hiervoor ;) )

 2. Avatar van Kevin Kevin 01 Feb 2008 08:19

  Ik weet het ;)

  Het ziet er erg goed uit, maar ik moet me er eens echt mee bezig houden om uit te maken of het wat voor mij is.

 3. Avatar van Bart Bart 03 Feb 2008 11:30

  In Drupal zit ook een blog module. Geen idee hoe uitgebreid die is, maar misschien wel handig dat je je maar op één systeem hoeft te concentreren?

 4. Avatar van Kevin Kevin 03 Feb 2008 12:10

  Van de weinige research die ik heb gedaan naar de blog of book module van Drupal blijft me vooral bij dat je voor echte blogs beter bij echte blogging engines blijft.

  En: focussen op WordPress vergt niet zoveel tijd (m.a.w. tijd genoeg over voor de Drupals en andere frameworks van deze wereld) en er zijn genoeg mensen met noden en problemen op WordPress-gebied die ik kan helpen.