MergeCal

Om de een of andere reden kom ik altijd als laatste te weten waar en wanneer er interessante samenkomsten of conferenties zijn. Interessant vanuit het standpunt van iemand die graag op de hoogte blijft van de nieuwste trends op het web, inclusief mobile. Wel, no more!

Met behulp van Google Calendar ben ik begonnen met het registreren van dit type events in een kalender die ik voor de gelegenheid MergeCal heb genoemd. Liefhebbers van XML-leesvoer kunnen de feed tot zich nemen. Of je kan de agenda toevoegen.

Aangezien ik doorgaans de laatste ben die iets verneemt over die interessante afspraken, zou het weinig zin hebben als ik de enige beheerder van de kalendar was. Mensen die zich geroepen voelen en meer in touch zijn mogen zich dus altijd melden.

Dit artikel werd opgenomen in varia.


14 reacties

 1. Avatar van tijs tijs 12 Dec 2006 21:10

  Merci! Hij steekt alvast in iCal.

 2. Avatar van Bart Bart 12 Dec 2006 22:31

  Hetzelfde geld voor design-events in België, volgende agenda beheer ik met een aantal vrienden:

  Feel free to subscribe!

 3. Avatar van Bart Bart 12 Dec 2006 22:32

  Oei, de link kwam er niet door. Handmatig dan maar:

  Kalender

 4. Avatar van Bart Bart 12 Dec 2006 23:43

  Mooi! Toegevoegd aan mijn Google Calendar.

  Ik wil gerust meedoen. Noteer alvast:
  - Webwinkelvakdagen: http://www.webwinkelvakdagen.nl
  - Future of Web Apps: http://www.futureofwebapps.com/

 5. Avatar van Kevin Kevin 13 Dec 2006 07:27

  @(CreativeSkills)Bart: ik had het moeten weten dat jij al zo een kalender had. Ik heb hem toegevoegd. Ik denk dat ik ze voor het gemak ga samenvoegen, want design hoort er ook bij.

  @(Netlash)Bart: bedankt voor de links. Ik zal ze vanavond toevoegen, naast @media 2007.

 6. Avatar van De 2007 redesign | el73 De 2007 redesign | el73 06 Jan 2007 15:15

  […] Mergecal is de kalender met interessante evenementen met betrekking tot design, ontwikkeling en technologie die ik eerder publiceerde. Zonder een eigen plaatsje dreigde dit initiatief te verdwijnen in de donkere krochten van de archieven. […]

 7. Avatar van Jelle Jelle 31 Jan 2007 21:10

  Eindelijk gelukt.
  Vraagje, wat is het verschil tussen subscriben op de XML feed en de agenda “toevoegen”? XML feed invoegen op Google Calendar lukt maar toevoegen niet…

  In ieder geval bedankt, goe idee.

 8. Avatar van Kevin Kevin 01 Feb 2007 07:56

  Jelle: normaal gezien word je voor het toevoegen doorverwezen naar jouw Google Calendar. De MergeCal calendar kan dan worden toegevoegd aan jouw agenda’s en zo blijf je binnen Google Calendar op de hoogte van nieuwe events. De XML feed kan je toevoegen aan je feedreader (Bloglines, Newsgator, …) en dan houdt die je op de hoogte.

 9. Avatar van Jelle Jelle 01 Feb 2007 09:57

  Dacht ik ook, maar ik krijg gezaag van Google:

  “Oeps. Er bestaat al een agenda voor jelle at gorilla-webdesign dot be
  Elke agenda heeft een eigen e-mailadres nodig, zodat kennissen u uitnodigingen kunnen sturen.”

  Benny heeft hetzelfde probleem, raar.

  Jelle

 10. Avatar van Kevin Kevin 01 Feb 2007 10:31

  Straf. Work-around: zoeken binnen Google Calendar (public events) op “MergeCal”.

 11. Avatar van Marcel robyn Marcel robyn 07 Aug 2007 16:17

  Als beginneling met teveel tijd ben ik begonnen met een website.Graag wou ik daar een kalender of agenda bijzetten (bij gebrek aan fantasie of inspiratie). Misschien kunnen jullie mij voorthelpen. In elk geval dank bij voorbaat.
  Ik heb u gevonden via Google, website bouwen, kalender toevoegen.

 12. Avatar van Kevin Kevin 08 Aug 2007 05:56

  Marcel: als je een Google-account hebt kan je Google Calendar gebruiken. In de documentatie staat er uitgelegd hoe je dan die kalender kan toevoegen aan je website.

  Als je je website gaat hosten op de servers van Telenet zal dit de gemakkelijkste oplossing zijn, aangezien je er geen kalender scripts kan draaien (wel gastenboek scripts dacht ik) en het manueel onderhouden van een kalender toch wel zwaar is. Als je meer vragen hebt: laat maar komen. :)

 13. Avatar van Marcel robyn Marcel robyn 09 Aug 2007 11:09

  Dank u voor de uitleg, het is mij gelukt, maar het nadeel is dat men dan al uw google-kalenders kan bekijken wat dan ook weer de bedoeling niet is.

 14. Avatar van Kevin Kevin 09 Aug 2007 11:19

  Je kan verschillende kalenders aanmaken: eentje zet je publiek (de kalender van je voetbalploeg bijvoorbeeld) en de rest laat je privé (verjaardagen, afspraken, …). Als je dan de publieke kalender toevoegt aan je site kan niemand die andere kalenders bekijken.