De code van Pien

Pien was een test. Voor Mandro was ik van plan om maps te gebruiken en Google Maps leek de geschikte kandidaat. Voeg daar de Yahoo! Weather feeds aan toe en je hebt een mashup die de weerstoestand in België weergeeft. De test is geslaagd en ik heb Pien niet meer nodig, maar enkele mensen wilden wel eens zien hoe alles concreet in zijn werk ging. Daarom geef ik nu de code van Pien (zip, 188 KB) vrij.

Pien: het weer in België

Disclaimer

Het zijn een heleboel files voor zoiets eenvoudigs, maar denk eraan dat ik op dat moment zeer lang niet meer in PHP had gewerkt en enkel maar met Java. Qua file bloat kan dat tellen. Denk er ook aan dat dit in elkaar gehackt is. Verwacht dus geen propere code. Verder ben ik niet verantwoordelijk voor eender wat er mis gaat met je computer na het downloaden van dit alles. Virussen, trojans, wormen en ander ongedierte zit niet in de zip. Bugs komen misschien wel voor in de scripts.

Configuratie

Voor Pien zal je PHP en MySQL nodig hebben. Hoewel Pien ook was bedoeld als een test van PHP 5 zitten er – als ik mij het goed herinner – geen dingen in die niet op PHP 4 werken. In script/config.php5 kan je de gegevens van de te gebruiken database invullen. Die database kan je klaarmaken met de SQL scripts in de sql folder. In de config file vul je best ook de correcte base URL in voor de images. De file index.php5 bevat de Google Maps API key. Je moet zelf zo een key aanvragen voor jouw omgeving. Met de mijne zal het namelijk niet lukken.

Het weather_fetcher.php5 script zorgt voor de data die moet worden weergegeven. Deze zal voor iedere opgeslagen plaats de Yahoo! Weather feed binnenhalen, de feed parsen en de data in de database stoppen. Een cron-job is dus op zijn plaats. Merk op dat er in de huidige scripts geen data wordt verwijderd, waardoor je na verloop van tijd overvolle tabellen krijgt waaruit slechts een stuk of 20 rijen worden gebruikt.

Zo. Ik ga niet ingaan op de complete functionaliteit. Als je vragen hebt weet je me wel te vinden.

Dit artikel werd opgenomen in ontwikkeling.


2 reacties

  1. Avatar van De 2007 redesign | el73 De 2007 redesign | el73 06 Jan 2007 15:15

    […] De code van Pien Done! […]

  2. Avatar van Bramus! Bramus! 06 Jan 2007 17:36

    Een snelle blik op de code: een pak classes dat wel, doch verhogen deze zeker en vast de leesbaarheid van de code; heel netjes!