Een verbeterde WordPress admin

Screenshot van het Afd WordPress 2 Admin Theme

De default WordPress admin ben ik wat beu gezien. Dat blauw, die grote serif titels: het gaat na een tijdje vervelen. Vaak is 1 van de eerste plugins die ik installeer dan ook de WP Tiger Administration plugin. Die plugin lijkt echter wat problemen te hebben met sommige plugins - althans qua layout - en dus moest ik op zoek naar een waardige vervanger.

Aangezien ik wel van wat Zwitsers houd, is het afd admin theme voor WordPress dan ook een welgekomen afwisseling. Dit theme houdt vast aan de default admin layout, waardoor je weinig onaangename verrassingen moet verwachten bij het configureren van een plugin, en op de een of andere manier ziet het er gewoon properder uit.

Nu maar eens op zoek gaan naar een manier om de WordPress nieuws links uit mijn dashboard te verwijderen en te vermijden dat die er bij een volgende update weer bij staan.

Update: en dat is ondertussen blijkbaar ook mogelijk. Voor de geïnteresseerden heb ik de plugin al maar meteen online gezwierd: download clean_dashboard.txt (opslaan als .php), plaats het in je plugins folder en activeer het. Bezoek je dashboard om te verifiëren dat het werkt want het is enkel getest op PHP 5 en blijkbaar zijn er nogal wat mensen die nog steeds PHP 4 draaien (zou moeten werken op PHP 5 en PHP 4, bedankt Max!).

Momenteel voorkomt het enkel dat de WordPress News links niet worden opgehaald. WordPress development links lijken me te nuttig om ze standaard te verwijderen aangezien deze als een soort update-functie werken (”Hey, we hebben weer gaten gevonden en gedicht! Upgrade!”). Misschien maak ik er wat nuttigers van. Update: ondertussen is er de WordPress Cleaner plugin.

Dit artikel werd opgenomen in ontwikkeling, weblogs.


3 reacties

 1. Avatar van Max Roeleveld Max Roeleveld 13 Jan 2008 21:13

  Zodra je een 2.3+ versie draait, krijg je vanzelf wel een mededeling als er een nieuwere versie uit is. Je kunt dus zonder schuldgevoel ook dat laatste stapje ook nog wel zetten en het devblog eruit slopen…

  Dat afd theme ga ik zeker wel even bekijken, want ook ik ben het blauw zolangzamerhand wel beu. Bedankt voor de hint!

 2. Avatar van Kevin Kevin 13 Jan 2008 21:21

  Ik ben nog maar net op de 2.3 branch gestapt en er lijken wel wat subtiele veranderingen te zijn. Bedankt voor de tip!

 3. Avatar van Max Roeleveld Max Roeleveld 13 Jan 2008 21:32

  Even compleetheidshalve, trouwens: mijn hoster gebruikt nog PHP4 en daar werkt de plugin.