WordPress Cleaner plugin

Eerder vertelde ik al dat ik liever geen WordPress development en WordPress nieuws feeds zie op mijn admin dashboard. Bij het maken van het theme voor deze site stootte ik op enkele andere dingen die me wat irriteerden.

Er werden namelijk zomaar links geïnjecteerd in het theme om gemakkelijk met Windows Live Writer te kunnen bloggen en andere rotzooi die ik niet nodig heb. Uiteindelijk heb ik de filters die voorkomen dat dit gebeurt, gecombineerd met de filters die de feeds van je dashboard verwijderen en ze samen in een plugin gegoten.

Installeren is eenvoudig

Download de plugin (opslaan met extensie .php), upload naar de plugins directory van je installatie en activeer het.

Aanpassen iets minder

Er is geen scherm voorzien om bijvoorbeeld wel de WordPress development feed te tonen. Als je dit wil aanpassen zul je dus de plugin zelf moeten aanpassen. Maar dat valt wel mee: zet de juiste regel in commentaar (door er // voor te zetten of de regel te starten met /* en af te sluiten met */. De volgende elementen worden momenteel gefilterd:

  • dashboard_primary_feed: WordPress development feed
  • dashboard_secondary_feed: “Other WordPress News” feed
  • rsd_link: wordt gebruikt door desktop blogging clients
  • wlwmanifest_link: wordt gebruikt door Windows Live Writer
  • locale_stylesheet: wordt gebruikt door… Ik heb echt geen idee.

Om dan de WordPress development feed wel te tonen zet je de regel met dashboard_primary_feed in commentaar.

En bij het researchen vind ik net Spring Clean Your WordPress Head met meer tips om wat bloat te verwijderen, inclusief het wrappen van dit soort dingen in een plugin.

Dit artikel werd opgenomen in ontwikkeling, weblogs.