We have lift-off

Mijn excuses voor de cliché-titel. Mandro heeft vandaag alle features gekregen die ik nodig achtte om te kunnen zeggen dat versie 1.0 van Mandro klaar is.

Bij deze: versie 1.0 van Mandro is klaar.

Er zijn weinig verschillen met de versie die al enkele weken online te vinden is. Het voornaamste verschil is dat de foto’s van een woning nu ook in detail kunnen worden bekeken. In de loop van de komende weken ga ik hier en daar nog verbeteringen aanbrengen, zoals het wegstappen van de Yahoo! UI Library - die ik eerder bejubelde. Ik denk dat libraries als JQuery of Mootools beter passen bij mijn noden.

Bovenop de huidige functionaliteit komt er dan een Ajax laagje zodat alles nog wat vlotter kan verlopen. Ik ben ook aan het nadenken over een eenvoudige API die het hergebruiken van de data makkelijker moet maken. Dit alles zal echter slechts met mondjes maat worden toegevoegd. Mijn todo lijstje voor de nabije toekomst (van nu tot april-mei) zit namelijk redelijk vol.

 • Een examen OO (klanten houden van certificaten).
 • Een leuk project dat al in ontwikkeling is.
 • Een ander leuk project dat momenteel nog in scope-fase zit, maar er zeker gaat komen en waarvoor ik me voor het eerst echt in de wereld van .Net kan verdiepen.
 • En hopelijk komt daar nog een project bij
 • De el73.be todo’tjes (eat that, Wendy)

Ik steun dan ook volkomen Michael’s vraag om het aantal uren per dag op te schroeven naar 48.

Dit artikel werd opgenomen in varia.


3 reacties

 1. Avatar van Bart Bart 21 Jan 2007 16:56

  Welk ‘marketingplan’ zit er eigenlijk achter Mandro? Want uit z’n eigen gaat zo’n systeem niet beginnen werken vrees ik. Heb je contacten in de immo wereld? Hoe breng je de site onder de aandacht?

 2. Avatar van Kevin Kevin 21 Jan 2007 18:18

  Dat plan en de uitvoering ervan zal ik op de gepaste tijd openbaar maken. Nu is het zondag en niet de gepaste tijd ;)

 3. Avatar van Bramus! Bramus! 21 Jan 2007 18:30

  Ging ongeveer net hetzelfde als Bart zeggen, maar dan met de woorden: “Tijd om wat pressreleases te versturen”. ;)

  Verder nog een tip ivm je geroteerde afbeeldingen: nu zijn die allen positief (+10° bvb) / met wijzerzin geroteerd. Heel leuk, maar dan krijg je wel het effect dat de flow van je afbeelding van hoog naar laag gaan wanneer je er van links naar rechts overgaat (een mens leest nog steeds van links naar rechts). En van hoog naar laag, kan vertaald worden als neerwaarts, wat dan weer als negatief overkomt.

  Roteer je ze negatief (-10° bvb) / tegenwijzerzin, krijg je een stijgende lijn, dus positief.

  I know, een puur psychologisch truukje - welke we ook op de wax site gebruikt hebben - dat lijkt te werken (niet echt 100% zeker, daar er geen cijfers voorhanden zijn, maar denk dat m’n redenering wel steek houdt).

  Bram.